Forkurs til barnehagelærerutdanning

Forkurs til barnehagelærerutdanning

Skrevet av: Øyvind Rognli         Dato: 12.11.19 08:52

Det er et stort behov for barnehagelærere i hele Finnmark – og fylkets kommuner trenger DEG! Du har kanskje barnehagefaglig kompetanse men mangler studiekompetanse? Fortvil ikke, vi vil bistå deg inn mot å søke og gjennomføre barnehagelærerutdanningen og utsikter mot en fast jobb i et profesjonsfaglig fellesskap.


Dersom du har jobbet noen år i barnehage, kan du trolig søke om å komme inn på barnehagelærerstudiet på det som heter realkompetansevurdering. Det vil si at din arbeidskompetanse blir vurdert som god nok for opptak på barnehagelærerutdanninga. Det eneste kravet er at du har fullført og bestått eksamen i norsk.


For at overgangen fra en «vanlig» jobb til student ikke skal bli så stor, vil vi bistå deg. Vi tilbyr derfor et forkurs for barnehagelærere som går over seks uker på ettermiddagstid, 3 timer pr. uke, oppstart i mars 2019. Forkurset består av to moduler:


Modul 1: 10-14 timer studieforberedende kurs
Modul 2: 10 timer intensivt eksamensrettet norskkurs* 

* Om du allerede har papirer på at du har tatt norsk på videregående nivå, trenger du ikke modul 2. (modul 2 vil kun bli arrangert hvis det er mange som melder seg som interessenter til forkurset og som mangler norsk fra vgs)


Opplæringen skjer på Alta videregående og kan også gjøres via Skype for deltakere fra andre kommuner.


RSK Vest-Finnmark vil bistå deg med:

  • Hjelp til realkompetansevurdering. Er du fylt minst 25 år i løpet av 2020 og har en viss relevant arbeidserfaring, er du absolutt i målgruppen.
  • Søkeprosess. Hvis du mangler norsk fra vgs, er du nødt til å ta eksamen i norsk. Frist for dette er 1. februar. Fristen for å søke opptak til selve barnehagelærerutdanningen er 1. mars.


OG HUSK! Som arbeidstaker bosatt i Finnmark, har du krav på avskrivning av studielån på inntil kr. 25 000 årlig.Interessert? Send e-post innen utgangen av året til RSK Vest-Finnmark oyvrog@alta.kommune.no med følgende info:
Navn, bosted, e-postadresse, mobiltlf, alder, arbeidserfaring
 

RSK Vest-Finnmark er et samarbeid mellom følgende kommuner

Loppa
Alta
Nordkapp
Hammerfest
Måsøy
Kvalsund
Hasvik

 

Kontakt

Øyvind Rognli
Kontorleder RSK Vest-Finnmark
E-post: oyvrog@alta.kommune.no  
Mobil 916 89 195 

Postadresse            

RSK Vest-Finnmark
co /Alta kommune
Pb 1403
9506 Alta  

Om RSK Vest-Finnmark

RSK Vest-Finnmark er et samarbeidsorgan for skole- og
barnehagesektoren i 7 kommuner i Finnmark. Kommunene
er Hasvik, Loppa, Alta, Kvalsund, Hammerfest, Måsøy
og Nordkapp.

Siden er designet av Christer Dahlslett og utviklet av K2 Solutions AS