Kjære jobbsøker, opplev Finnmark!

Arbeider og bor du i Vest-Finnmark-regionen (Måsøy, Loppa, Hasvik, Nordkapp, Hammerfest, Alta) vil du få slettet 10%, inntil 30 000 kr, av ditt studielån, hvert år. Dette gjelder for alle stillinger. Arbeider du i tillegg som grunnskolelærer, vil du kunne få avskrevet ytterligere kr. 20 000, altså inntil kr. 50 000 av studielånet ditt, hvert år. Du blir kvitt studielånet ditt raskt, samtidig som du sitter igjen med unike opplevelser fra landets mest spennende region. Og da har vi bare nevnt noen få av fordelene!                                        

Vest-Finnmark-regionen trenger flere barnehagelærere, lærere, pedagogiske ledere, skoleledere, styrere og fagpersoner innenfor PPT, barnevern og skolehelse. Hva med å bo og virke i en region proppfull av naturopplevelser, rett utenfor stuedøra, både sommer og vinter? Samtidig kan du nyte et fantastisk gourmetmåltid eller oppleve en unik kulturopplevelse i en av regionens byer og tettsteder.
LEDIGE STILLINGER I VEST-FINNMARK

Opplev Norges mest spennende region – Vest-Finnmark trenger flere fagutdannede!

Kjenn på været. Opplev fire årstider, utforsk svært vakker og variert natur, fra vidde til fjell, fra hav, fjord, elv og til sjø. Opplev midnattssol og nordlys, varme og kulde og et utfordrende og givende yrke. Oppdag byene Honningsvåg, Alta og Hammerfest eller mindre tettsteder som Øksfjord, Havøysund, Breivikbotn eller andre deler av regionen.

De fleste utlysningene over ledige stillinger i skole og barnehage skjer rundt februar hvert år – for kommende skole- og barnehageår. Men det utlyses også forløpende hele året når en stilling blir ledig.

Fordeler:

Om du bor og arbeider som barnehagelærer eller lærer i Finnmark, vil du årlig få slettet 10% av ditt studielån, inntil kr. 30 000 kroner. Grunnskolelærere får avskrevet ytterligere 20 000, altså inntil kr. 50 000 hvert år. I tillegg vil du kunne benytte deg av gratis barnehageplass, redusert inntektsskatt og billigere strøm.

Regionen har fantastiske muligheter for jakt, fiske og toppturer, året rundt. Du vil også få muligheten til en rimelig inngang til boligmarkedet hvis du bor og arbeider i regionen. Området byr på både urbane aktiviteter i byene og en mer rolig tilværelse i distriktene, der man har større mulighet til å bruke mer tid på fritid og familieliv. Regionen har et rikt kulturtilbud, både i byene og distriktene, og Oslo trenger ikke å være lenger borte enn ca. 1 time og 50 minutter. Til Tromsø tar det ca. 25 minutter med fly.

Området har naturperler som Nordkappklippen, Altaelva, Repparfjordelva, Finnmarksvidda og Øksfjordjøkulen. Hva med en randonéetur opp på våre vakre fjelltopper? Man kan leie en snøskuter og dra på safari i utallige løyper, eller bare en skitur fra fjellstue til fjellstue over finnmarksvidda. Mange velger en fot- eller trugetur under et spektakulært nordlys. Dessuten er fiskemulighetene er fantastiske, både i elv, hav og vann, og du er nærmest sikret god fangst. Landets beste jaktterreng kan regionen også by på.

Å ha bostedsadresse og arbeidssted i tiltakssonen innebærer flere økonomiske fordeler:

  • Reduksjon i personbeskatningen
    • Det gjelder særskilte regler for skatt på alminnelig inntekt for skatteytere i Finnmark og Nord-Troms. Det er lavere enn resten av landet. Det gis et skattefradrag på alminnelig inntekt på ca. 20.000 kr.
  • Gratis barnehageplass fra 1. august 2023.
  • Nedskriving av studielån med inntil 10 prosent av opprinnelig lånegrunnlag, avgrenset oppad til til 25.000 kr. per år. (foreslått i statsbudsjett å øke dette til 30.000 kr.)
  • Ettergivelse av studielån for kvalifiserte grunnskolelærere som jobber i Finnmark og Nord-Troms. Grunnskolelærere kan få slettet ytterligere 20.000 kr. Du finner mer informasjon om ettergivelse av studielån til lærere på Lånekassen sine nettsider.
  • Fritak for el-avgift på forbruk
  • Elektrisk kraft som leveres husholdninger og offentlig forvaltning i tiltakssonen er fritatt for el-avgift. For all næringsvirksomhet i tiltakssonen er det redusert avgift for kraft som leveres. Det er heller ikke merverdiavgift på strøm levert i dette området.
  • Fritak for arbeidsgiveravgift.

Utdanning:

Barnehagelærer – grunnskolelærer  1-7 og 5 – 10:
Lyst å starte på barnehagelærerutdanningen eller lærerutdanningen? UiT campus Alta tilbyr alle studiene.
Se alle mulighetene her: Ilp – Institutt for lærerutdanning og pedagogikk | UiT

Fagbrev:
Våre kommuner trenger også flere barne- og ungdomsarbeidere. OPUS Alta er voksenopplæringsavdelingen ved Alta vgs. Alle ufaglærte assistenter i barnehager, skoler, skolefritidsordninger, omsorgsboliger og andre relevante stillingsgrupper i Vest-Finnmark som kan tenke seg å ta fagbrev kan ta kontakt med OPUS for å få mer informasjon. Fullført fagutdanning har flere fordeler for den enkelte, og bidrar til dyktige og stabile ansatte på arbeidsplassen. Fagbrev i ungdoms- og ungdomsarbeiderfaget alta vgs

Hva kan din familie spare?

For en familie med to voksne og to barn ser regnestykket slik ut:

Full effekt av nedskriving av studielån: 30.000 x 2 = 60.000.

For to grunnskolelærere, 20 000 x2  i tillegg,= 40 000.

Spart barnehage med to barn: 60.000

Finnmarksfradraget: 20.000 x 2 = 40.000

Sum besparelse/økonomisk fordel = 160.000. (eller 200 000 for to grunnskolelærere).
I tillegg kommer fritak for el-avgift for husholdninger.

For en enkeltperson:

Full effekt av nedskriving av studielån = 30.000.

For en grunnskolelærer = 20 000.

Spart barnehage for evt. ett barn: 30.000

Finnmarksfradraget: 20.000  = 20.000

Sum besparelse/økonomisk fordel = 80.000 pr. år. (eller 100 000 pr. år for en grunnskolelærer).

I tillegg kommer fritak for el-avgift for husholdninger.

(Alle summer her er ca. beløp).

Ledige stillinger:

Her er oversikt over alle ledige stillinger i regionen: Ledige stillinger i Vest-Finnmark
Ledige stillinger i oppvekstsektoren i regionen. Akkurat nå er det 81 ledige stillinger innen oppvekstsektoren i regionen: Ledige stillinger oppvekst Vest-Finnmark

Jobb som lærer:

Skolene i regionen har fokus på kompetanseutvikling og høyt kvalifiserte lærere, relasjoner og elevenes læringsmiljø. En utfordrende lærerjobb i regionen vil også bidra til at studielånet ditt er slettet etter få år!

Jobb som barnehagelærer:

Barnehagene i regionen har blant annet fokus på tidlig innsats, språk, sosial kompetanse, livsmestring og helse. En utfordrende barnehagelærerjobb i regionen vil også bidra til at studielånet ditt er slettet etter få år!

Mer om den enkelte kommune i regionen:

Hasvik

Loppa

Måsøy

Nordkapp

Hammerfest

Alta